Schepen Marina De Bie

"Politiek is mijn passie en Mechelen mijn habitat. Onze stad ondergaat een indrukwekkende metamorfose. Het Mechelen van de toekomst creëren we vandaag. En het is mijn overtuiging dat de 21e eeuw groen zal zijn, ook in Mechelen. Daaraan wil ik als Schepen elke dag werken, samen met jullie."

 

Marina De Bie

Schepen van klimaat, leefmilieu, natuur- en groenontwikkeling, duurzaamheid, energie, mobiliteit, internationale samenwerking, personeel.

 

Meer over Marina via  follow me on facebook

Actueel

Enkele lokale en regionale busverbindingen krijgen halte op de ziekenhuissite

 

Najaar 2018 verhuizen de 3 campussen van AZ Sint-Maarten naar de nieuwe site aan de Liersesteenweg / R6. Met het principieel akkoord dat er rechtstreekse busverbindingen tot op de site zullen komen, wordt de ontsluiting via het openbaar vervoer van het ziekenhuis met de bredere regio verzekerd.

...

Mechelen telt op dit moment drie fietsstraten. Ondanks de signalisatie worden de regels niet altijd opgevolgd en weet niet elke gebruiker wat een fietsstraat is. Met extra signalisatie wil de stad de bekendheid en herkenbaarheid van de fietsstraten verhogen.

 

Hoogstraat, Frans Halsvest en Goswin de Stassartstraat, dat zijn momenteel de drie fietsstraten die Mechelen rijk...

Mechelen bestickert de duurzame dienstvoertuigen van de stad. Op die manier maakt de stad de campagne Mechelen Klimaatneutraal zichtbaarder om zo de impact van de campagne te vergroten.

 

Mechelen Klimaatneutraal is vooral zichtbaar via ‘Paraat voor het klimaat’, de buurtsubsidies voor klimaatprojecten en de samenaankopen. De initiatieven die genomen worden gaan echter veel...

Pagina's