Actueel

 

Visit Mechelen pakt uit met een nieuwe werfbrochure ‘Ontdek Mechelen’. Uniek omdat Mechelen de eerste Kunststad is die afstapt van een papieren publicatie. ‘Ontdek Mechelen’ zal enkel digitaal beschikbaar zijn in 5 talen (NL/FR/ENG/DU/SP). Dit past volledig binnen de innoverende strategie waarin Visit Mechelen vorig jaar ook al ‘Virtueel Mechelen’ introduceerde. In de...


Na de succesvolle edities van de voorbije jaren, organiseren we ook dit jaar weer onze onovertroffen 'Maneblussersquiz'

Deze gaat door in het Congres- en Erfgoedcentrum Lamot op de Haverwerf.

  • Meedoen? Jullie zorgen voor max. 5 deelnemers per ploeg en 25 euro. Wij zorgen voor een leuke quiz.
  • ...

Met het 'Groene Boek' organiseert Groen Mechelen geregeld boekvoorstelling over spraakmakende boeken met begeesterende auteurs.


Op maandag 6 november stelt Dallila Hermans (°1986) haar boek 'Brief aan Cooper en de wereld voor' in boekhandel Salvator.

In het boek ‘Brief aan Cooper en de wereld’ neemt Hermans je mee in haar levensverhaal, zodat je haar eigen...

Op 3 oktober is Muizen the place to be, want daar gaat die avond Allemaal Muizenaars door. Heb je een idee voor Muizen of wil je kennismaken met andere Groene Muizenaars, dan ben je welkom om 20u in Zaal Rerum Novarum, Sint-Lambertuselaan 18 in Muizen.

Iedereen is welkom!

Maak je aanwezigheid kenbaar maken via het...

Enkele lokale en regionale busverbindingen krijgen halte op de ziekenhuissite

 

Najaar 2018 verhuizen de 3 campussen van AZ Sint-Maarten naar de nieuwe site aan de Liersesteenweg / R6. Met het principieel akkoord dat er rechtstreekse busverbindingen tot op de site zullen komen, wordt de ontsluiting via het openbaar vervoer van het ziekenhuis met de bredere regio verzekerd.

...

Mechelen telt op dit moment drie fietsstraten. Ondanks de signalisatie worden de regels niet altijd opgevolgd en weet niet elke gebruiker wat een fietsstraat is. Met extra signalisatie wil de stad de bekendheid en herkenbaarheid van de fietsstraten verhogen.

 

Hoogstraat, Frans Halsvest en Goswin de Stassartstraat, dat zijn momenteel de drie fietsstraten die Mechelen rijk...

Mechelen bestickert de duurzame dienstvoertuigen van de stad. Op die manier maakt de stad de campagne Mechelen Klimaatneutraal zichtbaarder om zo de impact van de campagne te vergroten.

 

Mechelen Klimaatneutraal is vooral zichtbaar via ‘Paraat voor het klimaat’, de buurtsubsidies voor klimaatprojecten en de samenaankopen. De initiatieven die genomen worden gaan echter veel...

Zoals de traditie het ondertussen wil, laten we tijdens onze nieuwjaarsreceptie een presentatie lopen als overzicht van het afgelopen jaar. Wie er niet bij was of deze presentatie nog eens rustig opnieuw wilt bekijken, kan dit hieronder doen:

 

Groen Mechelen - Presentatie nieuwjaarsreceptie 17 finaal from Jochen Govaert
 

Met het 'Groene Boek' organiseert Groen Mechelen geregeld boekvoorstelling over spraakmakende boeken met begeesterende auteurs.

Op woensdag 22 februari stelt Dirk Holemans zijn nieuwe boek voor Vrijheid & Zekerheid - naar een sociaal-ecologische samenleving.

Het is de paradox van onze tijd: om een zekere toekomst uit te...

 

Op 3 februari reiken wij de Groene Pluim 2016 uit. De Groene Pluim is een prijs waarmee we een Mechels project of organisatie willen belonen die zich inzet voor onze stad. Voor de Groene Pluim 2016 gaan we op zoek naar een initiatief dat zich onderscheidt door een sterk sociaal en emanciperend project. We nomineerden vier organisaties en doen beroep op u...

Pagina's